Naslovna Magazin Jet-set Inspirirane selfijem Jennifer Lopez mame pokrenule izazov pokazivanja tijela u bikiniju
Inspirirane selfijem Jennifer Lopez mame pokrenule izazov pokazivanja tijela u bikiniju
0

Inspirirane selfijem Jennifer Lopez mame pokrenule izazov pokazivanja tijela u bikiniju

0

Naime, Jennifer je prošle nedjelje na Instagramu objavila fotografiju u bijelom bikiniju, u kojem izgleda dobro kao i uvijek, piše CNN.

“Opušteno i relaksirano”, dodala je na Instagramu uz fotografiju.


Maria Kang, osnivačica fitness zajednice “No Excuse Mom”, podijelila je u utorak sličnu fotografiju za koju je rekla da je inspirirana pjevačicinom. U opisu je Kang ohrabrila mame da vode zdrav način života.

“Nisam slavna osoba. Ne dobijam milione da izgledam sjajno u filmu i ne izlazim sa zgodnim sportašem (iako mi je muž simpatičan). Nema veze. Stvorite vlastitu odgovornost. Ne opravdavajte svoju nekativnost. Ako Jennifer Lopez to može, mogu i ja. Ako to može hiljade mama koje rade, možete i vi”, rekla je Kang.

Kang je označila fotografiju hashtagom #jlochallenge potaknuvši ostale mame da učine isto.

Sada majke svih dobi i izgleda dijele fotografije pomoću hashtaga #jlochallenge, dokazujući kako se “pozitivnost tijela” ne odnosi na savršene mišiće, već na odgovornost i prihvatanje nedostataka.

Vieng Harvey (37) je jedna od hiljada žena koje su učestvovale u ovom izazovu.


“Koliko god je bilo teško snimiti ovu fotografiju i podijeliti je sa svijetom … trebamo se suočiti s tim. Svi možemo biti kritični prema sebi i po cijele dane razmišljati šta nam se na našem tijelu ne sviđa i šta bismo promijenili. Ali postoji momenat kada trebamo prihvatiti sebe onakvim kakvim jesmo u svim oblicima i sa svim nedostacima. Biram da volim svoje tijelo jer je rodilo dvoje zdrave i prekrasne djece i jer je prošlo kroz velike promjene”, kazala je 37-godišnja majka.

Druga mama koja je učestvovala u izazovu napisala je:


“Ako Jennifer Lopez to može, možemo i mi! Bez obzira na dob, veličinu ili oblik, možemo biti zdrave! Ovo tijelo staro je 32 godine. Ono je rodilo troje divne djece i preživjelo operaciju slijepog crijeva. Vježbanje i aktivnost spasili su mi život”, rekla je.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *