Naslovna Magazin Auto Infiniti svom vjerom kupcu isporučio Teslin Model 3
Infiniti svom vjerom kupcu isporučio Teslin Model 3
0

Infiniti svom vjerom kupcu isporučio Teslin Model 3

0

Infinitijev zastupnik u Quebecu ponosno je najavio isporuku Tesla Modela 3 svom vjernom kupcu koji je jako želio kupiti električni model od njih, ali nije mogao kupiti Infiniti jednostavno jer ova marka za sada nema električni model u ponudi.

Iako je Infiniti uksuzna marka Nissana, jednog od rijetkih velikih proizvođača automobila koji već odavno imaju potpuno električne modele u ponudi, Infiniti tek treba na tržište dovesti svoj potpuno električni automobil.

To je je prilično kasno jer se Infiniti takmiči u permium segmentu u okviru kojeg su Tesla, BMW, Audi, Mercedes-Benz, Jaguar i drugi, a koji su već odavno ponudili električne opcije za svoje kupce.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

 

Ova japanska marka automobila trebao bi napokon predstaviti svoj prvi EV tek 2021. godine .

Zastupnik Infinitija u Sherbrookeu, Quebec, morao je priznati da u ponudi nemaju električni model kada je Steve Lussier, gradonačelnik Sherbrookea, koji je vjerni kupac ove marke, želio kupiti električni automobil kod njih.

Na svojoj Facebook stranici ovaj zastpunik Infinitija objavio je da su u međuvremenu našli “rešenje“ i da su Lussieru isporučili Teslin model 3.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *