Naslovna Magazin Facebook ograničava upotrebu nekih emotikona zbog “seksualnih konotacija”
Facebook ograničava upotrebu nekih emotikona zbog “seksualnih konotacija”
0

Facebook ograničava upotrebu nekih emotikona zbog “seksualnih konotacija”

0

Iako su vjerovatno za mnoge ljude emotikoni patlidžana i breskve samo asocijacija na voće i povrće iz Facebooka su odlučili ukloniti spomenute emotikone. Razlog za to je navodna pretjerana seksualna konotacija zbog samog izgleda.

Ukinuta je i vodena kapljica pod istim izgovorom da je “seksualno sugestivna”.

Promjena je dio ažuriranja standarda Facebook zajednice usmjerena na seksualne radnike koji koriste ove dvije platforme za prodaju svojih usluga, piše Mirror.

“Ljudi koriste Facebook da bi razgovarali i skrenuli pažnju na seksualno nasilje i iskorištavanje. Prepoznajemo važnost i želimo omogućiti ovu raspravu. Međutim, povlačimo liniju kada sadržaj olakšava, ohrabruje ili koordinira seksualne susrete odraslih”, istakli su iz Facebooka.

Istakli su i to kako su ograničili i upotrebu eksplicitnih izraza zbog toga što, prema njihovim riječima, postoji jedan dio korisnika u njihovoj globalnoj zajednici koji može biti osjetljiv na tu vrstu sadržaja i koji može onemogućiti ljudima da se povežu sa svojim prijateljima i širom zajednicom.

Emotikoni za koje se nadaleko zna da predstavljaju penis (patlidžan), stražnjicu (breskva) i ejakulaciju (kapljica vode) i dalje će biti dozvoljeni, ali se više ne smiju koristiti na način koji sugerira na bilo šta seksualno.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *