Naslovna Magazin Auto U Parizu imaju odgovor na izvrsne 911-ice kakve prave u Singeru
U Parizu imaju odgovor na izvrsne 911-ice kakve prave u Singeru
0

U Parizu imaju odgovor na izvrsne 911-ice kakve prave u Singeru

0

U pariškoj kompaniji Diva odlučili su da restauriraju i diskretno modificiraju 75 primjeraka Porschea 911 iz famozne Serije 964, a suština njihovog pristupa je naglašeno korištenje karbona od kojeg su u ovom slučaju napravljeni svi karoserijski paneli, što je na kraju rezultiralo da masa automobila iznosi samo 1.100 kilograma.

Lakši 250 kilograma od originalnog Porschea 964 Carrera 2, Divin 911 pokreće 4,2-litarski 6-cilindarski zrakom hlađen boxer motor koji razvija više od 400 konjskih snaga, a u projektovanju motora učešće je uzela nekolicina najboljih inžinjera koji su svoje plate svojevremeno zarađivali u Renaultovom F1 timu.

Vođeni pristupom u čuvenoj kalifornijskoj kompaniji Singer i u Divi će budućem vlasniku ponuditi velike mogućnosti personalizacije u izboru boje karoserije i boja i materijala u unutrašnjosti starog/novog automobila koji će se na karakterističnim 17-inčnim Fuchs felgama nuditi u dvije karoserijske verzije (Coupe i Targa).

Diva će prve primjerke predstaviti narednog mjeseca u Londonu, a u dio priče koji otpada na modifikacije u duhu sadašnjeg vremena, pored ostalog, spadaju Brembo kočnice, podesiv ovjes, xenon svjetla, najmoderniji audio-sistem… Naravno da uglačano drvo na upravljaču i ručici ručnog mjenjača sugeriše na korištenje starinskih vozačkih rukavica. Kakav auto!

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *