Naslovna Magazin Jet-set Indijska glumica Priyanka Chopra zbog tvita optužena da poziva na rat
Indijska glumica Priyanka Chopra zbog tvita optužena da poziva na rat
0

Indijska glumica Priyanka Chopra zbog tvita optužena da poziva na rat

0

Amerikanka pakistanskog porijekla je tokom konferencije vezane za ljepotu održane u Los Angelesu, na kojoj je bila i Chopra, optužila glumicu da je licemjer.

Glumica je u februaru na Twitteru napisala “Jai Hind #IndianArmedForces”, što u prijevodu znači “živjela Indija”, a tu su i riječi podrške indijskoj vojsci.

U to vrijeme su bile visoke tenzije između Indije i Pakistana, susjednih zemalja koje posjeduju nuklearno oružje. Bilo je provokacija koje su brzo eskalirale.

Chopra je prije nekoliko dana bila na sceni na konferenciji Beautycon kada joj se obratila Amerikanka pakistanskog porijekla Ayesha Malik.

“Bilo je teško slušati vas dok ste govorili o čovječnosti, jer kao vaša susjeda Pakistanka znam da ste licemjer”, izjavila je Malik koja je objavila snimak incidenta na Twitteru.

“Vi ste UNICEF-ova ambasadorica mira, a potičete nuklearni rat protiv Pakistana. Ovdje nema pobjednika”, dodala je Malik nakon čega joj je oduzet mikrofon.

Chopra je UNICEF-ova ambasadorica dobre volje od 2016. godine, a Malikovoj je odgovorila da ima mnogo prijatelja u Pakistanu, da ne voli rat, ali da je patriotkinja.

Odnosi Indije i Pakistana su veoma loši nakon što je gotovo 40 indijskih vojnika ubijeno u Kašmiru u napadu za koji je odgovornost preuzela pakistanska teroristička grupa.

Chopra je tvit objavila u vrijeme kada je Indija pokrenula zračni napad na pakistansku teritoriju nakon čega je uslijedio kontranapad.

“Imam mnogo prijatelja u Pakistanu, a ja sam iz Indije. Ne sviđa mi se rat, ali sam patriotkinja. Žao mi je ako sam povrijedila osjećanja ljudi koji me vole i koji su me voljeli, ali mislim da mi svi imamo srednji put kojim moramo hodati. Djevojko, ne viči. Ovdje smo zbog ljubavi. Ne viči, ne sramoti se. Svi hodamo srednjim putem, ali hvala za tvoj entuzijazam, pitanje i tvoj glas”, rekla je Chopra.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *