Naslovna Magazin Jet-set R. Kelly osuđen za seksualni zločin nad maloljetnicom iz 2001. godine u Minnesoti
R. Kelly osuđen za seksualni zločin nad maloljetnicom iz 2001. godine u Minnesoti
0

R. Kelly osuđen za seksualni zločin nad maloljetnicom iz 2001. godine u Minnesoti

0

Optužnica protiv Kellyja pratila je ukupno 18 tačaka za ozbiljna seksualna zlostavljanja i druge optužbe koje su protiv pjevača pokrenute prošlog mjeseca u Chicagu i New Yorku.

Kelly je optužen po dvije tačke optužnice, i to da se bavio prostitucijom maloljetnih osoba te da je u seksualne svrhe angažovao djevojku mlađu od 18 godina, potvrdio je Mike Freeman, glavni tužilac okruga Hennepin. On je navodno koristio svoju slavu kako bi regrutovao mlade žene i djevojke u ilegalne seksualne aktivnosti.

Kellyjevoj žrtvi, djevojci koja je inače tražila njegov autogram, plaćeno je 200 dolara da bi skinula odjeću i imala seksualne odnose sa muzičarem u njegovom hotelu u Minneapolisau. On je upoznao na koncertu kada joj je uz autogram ostavio i broj telefona.

Djevojka je u to vrijeme imala 16 godina, rekao je Freeman, a incident se odnosio na “ples i seksualni kontakt”. Tužilac napominje kako između Kellyja i žrtve nije bilo seksualnih odnosa.

“Žrtve Minnesote zaslužuju svoj dan na sudu i zato smo ovdje. Prema mom mišljenju, previše tužilaca ignorišu žrtve. Sada to nije slučaj”, kazao je Freeman.

Na ročištu u saveznom sudu u Brooklynu pjevaču je odbijena kaucija zbog optužbi za ucjenjivanje i seksualno zlostavljanje te mu je određen pritvor.

Pjevač nije priznao krivicu ni za jednu tačku optužnice protiv njega. Podsjećamo, Kelly je optužen za dječiju pornografiju 2002. godine nakon što se pojavila video kaseta na kojoj je navodno prikazan njegov seks sa maloljetnom djevojkom. Međutimm, djevojka sa snimku tada je odbila svjedočiti, a Kelly je oslobođen 2008. godine.

Inače, 52-godišnji R'n'B pjevač mogao bi ostati iza rešetaka do kraja života jer i dalje predstavlja opasnost za mlade djevojke.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *