Naslovna Magazin Auto BMW otkrio izgled inovativnog upravljača nadolazećeg modela iNext
BMW otkrio izgled inovativnog upravljača nadolazećeg modela iNext
0

BMW otkrio izgled inovativnog upravljača nadolazećeg modela iNext

0

Pomenuti iNext će biti prvi BMW-ov model u kojem vozač neće biti neophodan jer je opremljen novorazvijenim upravljačem dizajniranim tako da omogući vozaču da lako promjeni mod vožnje iz aktivnog u veoma automatizirani.

To je drugi detalj interijera produkcijske verzije modela iNext koji je dosad otkriven, jer smo ranije vidjeli zaobljeni instrument display.

Upravljač je inspirisan onim koji se koriste u BMW-ovim trkaćim automobilima, tako da ima ravni gornji i dni dio. Ovakvi upravljači su dizajnirani kako bi se lakše prepoznao ugao upavljača u odnosu na konvencionalni okrugli upravljač.

“U trenutku kad vozač preuzme kontrolu and vozilom, on odmah može prepoznati ugao, vizuelno, ali i dodirom”, saopćeno je iz BMW-a.

Zajedno sa zaobljenim instrument displayem upravljač čini dio onoga što BMW naziva inovativnim dizajnom unitrašnjosti, a koji će biti dio iNexta, SUV-a koji će se početi proizvoditi 2021. godine kao novi tehnološki flagship model njemačkog proizvođača.

BMW iNext će biti rival Audijevom modelu E-tron te Mercedesu EQC. Veličinom će biti sličan konvencionalnom modelu X5 te će postati integralni dio strategije elektrifikacije kompanije BMW.

Nova platforma SUV-a je osmišljena tako da bude višenamjenska te će se koristiti i za modele s konvencionalnim motorima, hibride i potpuno električne modele od Serije 3 pa naviše.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *