Naslovna Magazin Ljepota i moda Ubrzajte rast kose uz samo nekoliko jednostavnih savjeta
Ubrzajte rast kose uz samo nekoliko jednostavnih savjeta
0

Ubrzajte rast kose uz samo nekoliko jednostavnih savjeta

0

Mnoge žene žele dugu i njegovanu kosu, ali se bore sa činjenicom da ona raste veoma sporo. Eksperti tvrde da kosa prosječne osobe mjesečno poraste za samo 0,8 centimetara, a postoji nekoliko načina kako da ubrzate ovaj proces, prenosi Cosmopolitan.

Nekoliko glavnih savjeta odnosi se na produkte koje koristite kada perete kosu, te eksperti savjetuju da koristite šampon i regenerator za posebni volumen, kako bi uz njih povećali volumen i sjaj kose. Ovakvi proizvodi posebno se preporučuju osobama s kovrdžavom kosom, jer je njihova kosa obično suha i lakše puca.

Sve ono što se dešava vašem tijelu i psihi odražava se na vašoj kosi te je samim tim važno i šta jedete. Ukoliko se počnete hranitit zdravije, vaša će vam kosa biti zahvalna i postat će bujnija te će izgledati dosta zdravije.

U ishranu unesite kvalitetne proteine i dobre masnoće te konzumirajte namirnice kao što su avokado, orašasti plodovi, voće, povrće i losos.

Nakon pranja nemojte zamotavati kosu u peškir, posjetite prodavnice s kozmetikom i priborom za njegu kože, kose i tijela te potražite posebne peškire koji su namijenjeni za sušenje kose.

Naposljetku, nemojte gušiti kosu šamponom. Drugim riječima, ne pretjerujte s pranjem kose. Ukoliko je perete svaki drugi dan, koristite više regeneratora nego šampona te je isperite hladnom vodom, jer ona pomaže u rastu kose. Koristite masku za kosu i redovno četkajte kosu, ali to radite veoma nježno kako je ne biste oštetili.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *