Naslovna Magazin Bruce Dickinson dolazi u Sarajevo
Bruce Dickinson dolazi u Sarajevo
0

Bruce Dickinson dolazi u Sarajevo

0

Naime, ovom svjetski poznatom muzičaru će na Dan Grada Sarajeva 6. aprila biti uručeno priznanje Počasni građanin Sarajeva, a odluku za dodjelu nagrade Bruceu Dickinsonu donijelo je Gradsko vijeće Grada Sarajeva u oktobru prošle godine.

“Važno je istaći da ćemo 6. aprila u ranim jutarnjim satima napraviti jedan poseban događaj isključivo u čast Bruceu Dickinsonu. Upravo razrađujemo scenario, dogovaramo detalje, a tvrdimo da će događaj zaista biti impresivan. Iz dana u dan sve više poznatih ljudi dolazi u Sarajevo i to me posebno raduje”, kazao je za Klix.ba gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Valja podsjetiti da je Bruce Dickinson zajedno sa svojom grupom došao u opkoljeno Sarajevo 14. decembra 1994. godine kada je održao koncert u Bosanskom kulturnom centru. On je doputovao iz Splita kamionom humanitarne organizacije Serious Road Trip.

“Posebna je čast ugostiti Brucea Dickinsona, čovjeka koji u najtežim trenucima bio uz Sarajevo 1994. godine i to je za sve Sarajlije zaista bila posebna stvar”, dodao je Skaka.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *