Naslovna Magazin Ljepota i moda Kako dodatno zaštititi kožu tokom zime
Kako dodatno zaštititi kožu tokom zime
0

Kako dodatno zaštititi kožu tokom zime

0

Temperatura sve više pada prema nuli i sve je jasnije da nas ljeto i jesen napuštaju, a pad temperature može utjecati na kožu. Zbog toga je potrebno posebno obratiti pažnju i njegovati je više nego inače.

Ishrana je veoma bitna za kvalitet kože te je bitno da ona bude pravilna i uravnotežena. Na nižim temperaturama se posebno savjetuje unošenje Omega 3 masnih kiselina koje omekšavaju kožu i kosu, a nokte čine zdravijim i ljepšim.

U hladnijim danima je veoma bitno zaštititi kožu od vjetra, promjena temperature i suhog zraka. Sve ove promjene utječu na nju te oštećena koža ubrzava stvaranje bora.

Na koži se stalno stvaraju mrtve ćelije koje je potrebno ukloniti pilingom. Višak ćelija guši kožu i to uzrokuje još brže prljanje. Postoje dvije vrste pilinga: mehanički i hemijski.

Mehanički sadrže granule koje fizički otklanjaju mrtve ćelije, dok hemijski piling topi mrtve ćelije. Mehanički piling se preporučuje jednom sedmično, a hemijski svakih deset dana.

Na nižim temperaturama se preporučuje smanjivanje toplih kupki i dužih tuširanja. Sa previše izlaganja kože toploj vodi ona se isušuje. Kožu hidrirajte nakon tuširanja dok su pore još uvijek otvorene, a sapun zamijenite gelom na bazi ulja koji će posebno hidrirati vašu kožu.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *