Naslovna Biznis Udruženje “Pozitiv” posjetilo kompanije Hano i Rama Glas
Udruženje “Pozitiv” posjetilo kompanije Hano i Rama Glas
0

Udruženje “Pozitiv” posjetilo kompanije Hano i Rama Glas

0

Udruženje privrednika “Pozitiv“ upriličilo je posjetu članicama, kompanijama Hano i Rama Glas u Sarajevu, saopćilo je to udruženje.

U posjeti je bilo više od 20 privrednika iz različitih gradova Bosne i Hercegovine koji su izrazili zadovoljstvo zbog načina rada ovih kompanija.

Sekretar Amel Duranović je ukratko prezentirao realizirane aktivnosti Udruženja, a vlasnik navedenih kompanija Nahid Hasanbegović govorio je o njihovim razvojnim putevima.

Tokom diskusije o aktuelnim problemima u privredi te mogućim rješenjima, privrednici su iznijeli zapažanja i osvrte na aktuelna privredna kretanja, kao i prijedloge u cilju unapređenja bosanskohercegovačke privrede, kao što su smanjenje doprinosa i povećanje plata. Značajan broj kompanija koje djeluju u Udruženju “Pozitiv“ povećao je plaće i time doprinio boljoj ekonomskoj slici Bosne i Hercegovine.

Ove proizvodne kompanije zapošljavaju više od 300 radnika. Udio izvoza u prvih osam mjeseci ove godine bio je 80 posto.

Tokom posjete proizvodnim pogonima kompanija, članovi i prijatelji Udruženja imali su priliku vidjeti proizvode i proizvodne procese kompanije Rama Glas koja posluje po evropskim standardima i procedurama, uz proizvode certificirane u evropskim institutima, koji posjeduju CE znak i zauzimaju mjesto na evropskom tržištu. Naglašeno je da su proizvodi ove kompanije energetski učinkoviti, sigurni, ekološki prihvatljivi, testirani i izrađeni prema evropskim standardima i normama.

Kompaniju Rama Glas ove godine je posjetila i delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja je izrazila zainteresiranost za nove projekte ove kompanije. Tada je istaknuto kako su dugoročni ciljevi ovih kompanija visokokvalitetni proizvodi, zadovoljni kupci, kontinuirani napredak, poboljšanje procesa i rast udjela na domaćem i inozemnom tržištu, saopćeno je iz Udruženja privrednika “Pozitiv”.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *