Naslovna Biznis Obrazovanje TV škola i online nastava na području USK funkcionišu bez većih problema
TV škola i online nastava na području USK funkcionišu bez većih problema
0

TV škola i online nastava na području USK funkcionišu bez većih problema

0

Uspostavljeni projekti TV škole i online nastave na području Unsko-sanskog kantona (USK) odvijaju se redovito i bez većih problema – potvrđeno je iz Kantonalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

-Zaista smo uspješno uspostavili sistem učenja na daljinu. Prije tri dana počeli smo s online nastavom za sve srednje škole i za sada nema tehničkih problema, koje smo možda i očekivali. Isto smo uspjeli i za učenike osnovnih škola od šestog do devetog razreda, s tim da smo do sada tu obuhvatili oko 70 posto svih osnovnoškolskih ustanova na kantonu – rekla je Albijana Trnavci iz Ministarstva obrazovanja USK.

Nastava za osnovce od prvog do petog razreda realizira se u okviru projekta TV škola posredstvom programa Radio-televizije Unsko-sanskog kantona, a svi učesnici ovog procesa ističu je izuzetno uspješnom.

Uz pomoć BH Telecoma pokušava se osigurati dostupnost internetu i za one učenike koji za to trenutno nemaju mogućnosti.

-Nažalost, postoji određeni broj učenika bez pristupa internet mreži, što ćemo uz pomoć BH Telecoma riješiti u najkraćem mogućem vremenskom periodu. Ovaj operater se stavio na raspolaganje i omogućit će besplatan internet svoj djeci za vrijeme ovih vanrednih okolnosti. Na taj način će svi učenici vrlo brzo biti uključeni u trenutni proces učenja na daljinu – istakla je Trnavci.

Resorno ministarstvo dalo je i saglasnost Univerzitetu u Bihaću za uspostavu online nastave, koja se na nekim fakultetima već uspješno odvija, dok studenti i njihovi profesori koriste i različite aplikacije u svrhu efikasne realizacije nastavnog procesa.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *