Naslovna Biznis Obrazovanje Počinje ¨Kongres za mlade profesionalce i studente¨ u Banjoj Luci
Počinje ¨Kongres za mlade profesionalce i studente¨ u Banjoj Luci
0

Počinje ¨Kongres za mlade profesionalce i studente¨ u Banjoj Luci

0

Četvrti Kongres za studente i mlade profesionalce BiH 2019 (IEEE SYPC BiH 2019) bit će održan u Banjoj Luci od 29. novembra do 1. decembra 2019. godine na Panevropskom univerzitetu, u organizaciji Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), najvećeg svjetskog tehničkog profesionalnog društva, Fondacije budućnosti u BiH i Panevropskog univerziteta “Apeiron”.

Skup će otvoriti ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson i rektor Univerziteta “Apeiron” akademik Zoran Avramović.

Ovogodišnji slogan Kongresa je “Vaša karijera počinje ovdje”, a okupit će više od 200 učesnika iz BiH i cijelog svijeta. Događaj je nadahnuće nove generacije inženjerskih i tehnoloških lidera.

Tri dana Kongresa obuhvataju predavanja vrhunskih eksperata iz Kalifornije, Australije, Holandije, Švicarske, Švedske, Hrvatske, Njemačke, studentska izlaganja, mnogobrojne prilike za povezivanje, te profesionalne radionice.

Kroz jedan od programa Kongresa – Innovation Expo, stipendisti Fondacije budućnosti u BiH imat će priliku da prikažu projekte na kojima su radili proteklih mjeseci, a koji uključuju prakse, te istraživačke i naučne radove.

Bit će održano i finalno prezentovanje ideja, koje su sedmicama studenti širom zemlje razvijali u sklopu IEEE Innovation Nation projekta. Oni će imati mogućnost da svoje ideje predstave potencijalnim domaćim i stranim investitorima, a samo najbolji će dobiti priliku da nastave raditi na svojim idejama sa IEEE i lokalnim inkubatorima s ciljem da postanu uspješni preduzetnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *