Naslovna Biznis Ryanair od marta uvodi direktnu avionsku liniju Banja Luka – Beč
Ryanair od marta uvodi direktnu avionsku liniju Banja Luka – Beč
0

Ryanair od marta uvodi direktnu avionsku liniju Banja Luka – Beč

0

Aviokarte do Beča već je moguće kupiti. Cijena je za sada promotivna i za oba pravca iznosi oko 110 KM. S obzirom na historijsku povezanost s Austrijom i u Turističkoj organizaciji Banja Luke u novoj avioliniji vide veliku šansu. Oni govore da je aviolinija do Beča veza sa svijetom, prenosi RTRS.

Beč ima međunarodni aerodrom koji je jedan od najprometnijih u Evropi, jer više od 100 aviokompanija slijeće na ovaj aerodrom.

Ovog ljeta Banja Luka je stalnim aviolinijama i charter letovima bila povezana sa sedam destinacija. Uvođenjem stalnih letova i njenim spajanjem s ostatkom Evrope dostignut je i dugo sanjani cilj banjalučkog aerodroma o 100.000 putnika u jednoj godini.

Direktor banjalučkog aerodroma Milan Račić rekao je za RTRS da je zaključno s augustom 98.000 putnika prošlo kroz Aerodrom Banja Luka, a 100 posto je pređen iznos od 110.000 putnika zajedno sa septembrom.

Ryanair je osim Beča Banju Luku do sada spojio s Berlinom, Memingenom, Briselom i Štokholmom. Godinama je aktivna i linija Banja Luka – Beograd koju održava Air Serbia, a i ovog ljeta avioni su s banjalučkog aerodroma letjeli i prema Grčkoj i Turskoj.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *