Naslovna Biznis Skupština Aluminija donijela odluku o nastavku rada kompanije
Skupština Aluminija donijela odluku o nastavku rada kompanije
0

Skupština Aluminija donijela odluku o nastavku rada kompanije

0

Kako su izvjestili iz Aluminija, na temelju odluke Nadzornog odbora Društva Aluminij, danas je u Mostaru održana vanredna Skupština dioničkog društva Aluminij Mostar.

“Na Skupštini je usvojena odluka o nastavku rada Društva Aluminij d.d. Mostar, u skladu sa Zakonu o privrednim društvima. Odluka o nastavku rada Društva Aluminij, usvojena na današnjoj vanrednoj Skupštini, sadrži zahtjev iz Zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine sa 190. sjednice održane 12.09.2019. godine, da se Vladi FBiH dostavi “realan i provodiv Plan restrukturiranja Privrednog društva Aluminij d.d. Mostar, koji će sadržavati sve potrebne elemente za održivo poslovanje”, saopćili su.

Na današnjoj skupštini imenovana su na četverogodišnji mandat tri člana Nadzornog odbora ispred državnog kapitala, a to su Zdenko Klepić, Igor Planinić i Vedran Smiljanić.

Skupština je usvojila i Odluku o razrješenju dva člana Odbora za reviziju, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Društva, te je na kraju usvojen pročišćeni tekst Statuta gospodarskog društva Aluminij.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *