Naslovna Biznis BH Telecom ponovo opljačkan: „Sjaši Kurta da uzjaše Murta“
BH Telecom ponovo opljačkan: „Sjaši Kurta da uzjaše Murta“
0

BH Telecom ponovo opljačkan: „Sjaši Kurta da uzjaše Murta“

0

Opšte je poznato da je BH Telecomu do sada od grupacije Telemach uskraćivan Sport klub, jer je ta grupacija vlasnik navedenog programa.

Matematika Telemacha je tu bila vrlo jasna,  ako BH Telecomu koji je nacionalni operater s dobrom i kompletnom telekomunikacijskom uslugom daju programe Sport Klub, očito je da bi BH Telecom dobijao korisnike na tržištu, brže nego Telemach.

Iz tih razloga grupacija Telemach, Sportklub jednostavno nije dala BH Telecomu, na koji način je koristeći monopol (dominantan položaj na tržištu BiH) u protekla 24 mjeseca dobila dodatnih 15.000 korisnika (vrijednih 15 miliona maraka).

Po redovnom toku stvari, poštujući cijene i obim usluga koje obje kompanije nude, to bi bili korisnici BH telekoma.

Tako je, u zadnje dvije godine, BH Telecom oštećen za najmanje petnaest miliona maraka, a na drugoj strani za isti iznos grupacija Telemach  postaje bogatija.

U javnosti je proteklih dana bombastično objavljena vijest da je BH Telecom dobio programe Sport klub. Međutim niko u javnosti nije istakao da, za taj „dobitak“ BH Telecom u naredna 24 mjeseca, grupaciji Telemach mora platiti šesnaest miliona maraka.

Svima je jasno da se ovim postupcima samo zamijenio način pljačke.

Zahvaljujući posjedovanju Sportkluba  BH Telecom će u naredne dvije godine sačuvati 15.000 novodošlih korisnika, koje bi bez Sportklub programa dobio Telemach, a ne BH Telecom kako je to do danas bilo.

Tom broju korisnika parametar je vrijednost od najmanje petnaest miliona maraka. Ali na drugoj strani će BH Telecom na žiro račun grupacije Telemach uplatiti iznos od šesnaest miliona maraka.

Sjaši Kurta da uzjaše Murta!

Očigledno je da je i u ovoj novoj situaciji rezultat isti. BH Telecom je opljačkan.

Na kraju se pitamo kome odgovara da se jedan lopovluk zamijeni drugim?

Da li onima koji trebaju štititi BH Telecom od lopovluka ili samom tajkunu iz Srbije?

Ishod ukazuje  da je  njemu najbitnije da je reket plaćen, a matematička radnja  njega ne interesuje.

(Prve novine)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *